MENTORJI KAMPA

   


Umetniški vodja in dirigent je violinist Žiga Cerar. Naziv magistrum artium je prejel na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Paula Roczeka. Študiral je pri prof. Christiane Hutcap na Musikhochschule v Rostocku ter na Conservatoire national superieur de musique v Parizu v razredu prof. Sylvije Gazeau.

Od leta 2004 je bil zaposlen v orkestru Slovenske filharmonije, s katerim je nastopil na številnih turnejah po svetovnih prestolnicah pod taktirko priznanih dirigentov. Kot član komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije je prejel Betettovo listino in Plaketo mesta Ljubljana za bogato kulturno udejstvovanje.

Žiga Cerar je ustanovitelj godalnega kvarteta Quartissimo. Zasedba se je občinstvu predstavljala z različnimi zvrstmi glasbe, tako s klasičnim repertoarjem, kot z izvedbami vse bolj priljubljene pop glasbe.

Izkušnje, ki si jih je violinist Žiga Cerar pridobil v večletni koncertni karieri že vrsto let deli tudi na pedagoškem področju. Učence godal želi navdušiti predvsem za skupno muziciranje in orkestrsko igro.
 

Glasba, morje, sonce in zabava!